duminică, 28 aprilie 2013

Cum a devenit Iisus un Christos

          Dr. Miceal Ledwith, a servit în Irlanda ca preot catolic, profesor de teologie şi preşedinte al Colegiului timp de peste 25 de ani. Pe parcursul carierei sale academice şi administrative, a ţinut prelegeri în multe țări şi continuă să vorbească şi astăzi în numeroase locuri din lume. Este de mult timp membru al şcolii de înțelepciune antică a lui Ramtha. A fost invitat să vorbească la evenimente organizate în şcoli şi în diverse alte locuri din întreaga lume. Este unul dintre cei care au participat la realizarea filmului "What the Bleep do we know" şi continuarea să, "Down the Rabbit Hole".
        Având în vedere experienta sa de-a lungul multor ani ca teolog profesionist, Miceal Ledwith crede că este într-o poziție potrivită pentru a ajuta oamenii care sunt în căutarea de informații şi răspunsuri, precum şi de a le arăta calea.
        Studiind de-a lungul vieții toate sursele disponibile, Miceal Ledwith a descoperit că în multe religii există lacune în întelegerea lui Dumnezeu şi a locului nostru în lume. A înţeles că religia creştină nu poartă revelaţia mesajului adevărat, în ciuda a ceea ce afirmă, cu toate că se bazează pe fragmente ale înţelepciunilor foarte vechi. Aceste înțelepciuni antice nu susţin imaginea lui Iisus ca fiind un salvator suferind, care a murit pentru a evita răzbunarea lui Dumnezeu asupra noastră, insă încurajează ideea că Iisus a fost pe calea unei inițieri profunde şi de transformare personală.
          Un fapt care de multe ori l-a nedumerit pe Dr. Miceal Ledwith, a fost acela că mai mult de 80% din viața lui Iisus lipseşte din Noul Testament.
          Inspirat şi ghidat de învățătura lui Ramtha, ne prezintă în acest film ceea ce Iisus a realizat de-a lungul călătoriei transformatoare în acei ani "ascunşi" petrecuţi în Egipt, India și Tibet. Mesajul lui Iisus plasat în acest context, conţine un sens mult mai profund decât acela din perioada de 18 ani de ucenicie într-un atelier de tâmplărie în Galileea.
          Nu face acest lucru pentru a nega faptul că Iisus a fost fiul lui Dumnezeu. Doreşte să ne arate că şi el, la rându-i, a ajuns la această stare prin ascensiune, mai degrabă decât prin întrupare, şi că aceasta are implicații profunde pentru fiecare ființă umană astăzi. Lungul drum de transformare a fost efectuat de către Iisus nu doar pentru El însuşi, ci pentru a putea deschide o cale pentru fiecare altă ființă umană care doreşte să-L urmeze. Iisus ne-a promis că cei care îi vor urma mesajul, vor face toate minunile pe care El le-a făcut, şi chiar mai mult de-atât. Faptul că acest lucru este atât de puțin scos în evidenţă în creştinismul de astăzi, arată că s-a deviat foarte mult de la adevăr.
          "Cum a devenit Iisus un Christos" cercetează perioada de peste 80% din viața lui Iisus care lipseşte din cele patru Evanghelii ale Noului Testament şi care are implicatii profunde pentru credința de astăzi.