sâmbătă, 20 aprilie 2013

Sclavia, Brutalizarea, Violarea si Asasinarea Animalelor

Sclavia, Brutalizarea, Violarea si Asasinarea Animalelor

       Peste 50.000.000.000 (Cincizeci de Miliarde) de animale sunt maltratate si asasinate in fiecare an in abatoarele lumii: vaci, porci, pasari, oi. Sa nu uitam mamiferele oceanului, balenele, delfinii si pestii, homarii, sepiile, toate celelalte mici vietuitoare ucise pentru a fi mancate. Este greu si sa citesti acest numar si sa-l intelegi. Este imposibil aproape sa constientizezi o crima de asemenea proportii. Si totusi se petrece in acest timp, chiar in aceasta clipa pe pamant, iar noi cei care mancam carne, branza si oua, care bem lapte, suntem complici. Animalele sunt exploatate, ucise pentru ca noi cumparam secretiile provenite din corpul lor (lapte), parti ale cadavrelor lor pentru ca ne credem necrofagi, pentru ca piţipoancele fiţoase ale lumii vor blanuri naturale in care sa-si etaleze prostia si snobismul.
     Gary Yourofsky, jurnalistul care isi dedica viata apararii animalelor, ridica valul si ne aduce in fata ochilor, mintii si Inimii noastre, Crima. Ne demonstreaza cu argumentele existente in corpul fiecaruia dintre noi, ca nu suntem carnivori si cu atat mai putin mancatori de cadavre procesate. Nu avem nici dentitia, nici stomacul, nici intestinele si nici secretiile gastrice ale unui carnivor. Nu avem uneltele naturale de a ucide, ghiare, canini uriasi. Gary ne spune ca daca asezam in patutul unui copil mic un iepuras si un mar, copilul nu va vâna si nu manca iepurasul ci il va lua in brate si va manca marul. Este in firea lucrurilor si stim asta.
      Ca sa intaresc spusele lui Gary Yourofsky pot spune ca, in cartierul in care am copilarit eu, niciunul dintre cunoscutii mei nu a mancat vreo pisica, vrabie sau catel, in schimb am mers in fiecare seara de vara „la furat” de fructe prin pomii din gradinile vecinilor. Nu avem in noi instinctul de a vâna pentru ca nu suntem carnivori. Toti copiii refuza instinctiv carnea si toti parintii ii forteaza sa manance carne pana ce le deformeaza gustul si ajung sa le placa. La fel cu laptele si branza. Omul este singurul animal care moare neinţarcat. Corpul nostru nu stie sa proceseze nici carnea, nici branza, laptele sau ouale pentru ca am fost creati sa mancam fructe si legume crude. Gary ne spune in acest film care sunt cauzele bolilor care decimeaza populatia lumii si o face intr-un mod atat de elocvent incat nu poti sa nu iei decizia corecta dupa ce il asculti pana la capat.